Home Crna Gora Prva liga 1.CFL: Kom čeka Petrovac u direktnom okršaju za opstanak

1.CFL: Kom čeka Petrovac u direktnom okršaju za opstanak

0

Kom je “zimovao” u zoni baraža sa samo bodom prednosti u odnosu na Petrovac, a dva manje od Rudara.

I već na proljećnoj premijeri Zlatičane čeka derbi začelja Kom će danas u neobičnom terminu (12.30 h) ugostiti Petrovac i pokušati da protiv direktnog konkurenta dođe do važnih bodova u borbi za opstanak, koji mogu imati poseban značaj.

“Uvijek su prve utakmice najteže. Nakon pauze i napornih priprema odmah na startu očekuje nas meč protiv direktnog konkurenta, tako da je jasno da sa dosta opreza ulazimo u ovaj duel. Daćemo maksimum da pozitivno otvorimo polusezonu”, kazao je Mihajlo Petrović, štoper Koma.

Zlatičani i Petrovčani u prvom dijelu sezonu igrali su dva puta Kom je na svom terenu trijumfovao, dok je Petrovac bio bolji pod Malim brdom. Sada će Zlatičani nastojati da još jednom na svom terenu dođu do bodova.

“Petrovac je neugodan rival, direktni konkurent u borbi za opstanak i svjesni smo da će biti teško. Ali dobro smo radili tokom priprema, pa se nadamo dobrom otvaranju polusezone”, naglasio je Petrović.

Petrovac u proljećnu polusezonu ulazi bez poraza u pripremnom periodu.

Dobar je to znak za trenera Nenada Vukčevića, koji od ekipe očekuje da popravi bodovni saldo nakon meča sa direktnim konkurentom za opstanak.

“Dobro smo radili tokom priprema, ali takmičarske utakmice su pravo mjerilo mogućnosti tima. Za nas je bod prihvatljiv, ali idemo na Zlaticu sa ciljem da pobijedimo. Očekujem dobru utakmicu. Kom ima kvalitet i pred nama je zahtjevan meč. Probaćemo da iskoristimo neke svoje prednosti”, rekao je trener ,,nebo-plavih” Nenad Vukčević. Primorski prvoligaš u Podgoricu dolazi oslabljen. Van kombinacije su Muharemović i Raičević koji je stigao iz Budućnosti.

“Imamo problema sa sastavom, naročito prema naprijed gdje nam fale dva igrača. Odredili smo tim i strategiju na osnovu raspoloživih fudbalera. Nadam se da ćemo uspješno početi drugi dio sezone”, zaključio je Vukčević u razgovoru za Pobjedu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here