Novak Đoković imaće malo lakši zadataka u Šangaju, ali i u borbi za prvo mjesto na ATP listi, jer je Rafael Nadal odlučio da neće igrati na mastersu u Šangaju koji je na programu od 07 do 13 oktobra.

Španac neće pokušati da iskoristi lijepu priliku, koja donosi 1000 bodova, na turniru na kojem ni prošlle godine nije igrao, da pokuša da dođe do poena koji bi ga totalno približili Novaku u borbi za prvo mjesto. Glavni razlog je nezaliječena upala u lijevoj ruci, zbog koje je napustio prije kraja i Lejver kup.

Pored toga, Nadal je počeo pripreme i za vjenčanje sa dugogodišnjom devojkom Ćiskom, zbog kojeg će mirovati sve do kraja oktobra i mastersa koji će se igrati u Parizu.

Upravo na tom turniru u Gradu svjetlosti i na završnom mastersu vodiće se finalna borba Nadala i Đokovića za prvo mjesto. Španac ne brani ni bod do kraja godine, jer u 2018. nije nastupao posle US Opena, dok Srbina čeka težak put, pošto mora da brani titulu u Šangaju, kao i finala u Parizu i na završnom turniru.

Đoković trenutno igra na turniru u Tokiju, gdje je stigao do četvrtfinala, a to je takmičenje na kojem, osvajanjem titule, može da doda 500 bodova na ATP listi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here