Peco Rakojević
FOTO: FK Sutjeska

Druga titula za redom, a treći trofej u tri godine za Sutjesku iz Nikšića.

Svaki prosječni posmatrač reći će da je za kontinuitet osvajanja trofeja Sutjeske zaslužan “capo di tutti capi” crnogorskog fudbala Nikola Peco Rakojević.

I ne, ne morate biti vrsan fudbalski poznavalac da bi vam ova stvar postala jasna – Peco Rakojević je najbolji fudbalski stručnjak kojeg je naša država ikad imala.

Jučerašnjim trijumfom nad Grbljem na Gradskom stadionu kraj Bistrice, Sutjeska je osvojila treću titulu šampiona Crne Gore, a četvrti trofej u poslednjih šest godina (osvojili su kup 2017. godine).

Što se tiče šefa Peca, golemi su razlozi da ova sezona ostane upamćena upravo po njemu.

Trener Sutjeske, zbog zdravstvenih problema i operacije, bio je primoran da “napusti” kormilo ekipe, ali na sreću, njegovo odsustvo trajalo je kratko.

Vratio se u prethodnom kolu protiv Zete(1:1), a juče je sa igračima i navijačima proslavio titulu šampiona, čime je postao rekorder među crnogorskim trenerima.

Ovo je bila treća Pecova titula, druga sa Sutjeskom, a bio je i šampion sa OFK Titogradom 2016. godine.

Prate ga Dejan Vukićević sa dva trofeja i Dragan Radojičić, koji je oba šampionata osvojio sa Sutjeskom.

Jedno je sigurno, ova sezona ostaće upamćena po Nikoli Rakojeviću, fudbalskom magu, gospodinu na terenu i van njega, velikom borcu i rođenom pobjedniku, šefu među šefovima, čovjeku koji postaje sinonim za fudbal u Crnoj Gori.

V.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here