Home Košarka NBA Jokić preuzeo odgovornost za poraz od Portlanda!

Jokić preuzeo odgovornost za poraz od Portlanda!

0
Nikola Jokić

Lider Denver NagetsaNikola Jokić je poslije poraza izašao pred saigrače, ali i medije u Koloradu i preuzeo odgovornost za eliminaciju od Portland Trail Blejzersa.

“Gledaju u mene kao lidera, kao najboljeg igrača. Promašio sam slobodno bacanje u finišu, promašio jedno i u četvrtom produžetku u Portlandu. Osjećam se odgovornim, promašio sam mnogo šuteva, a trebao sam pogoditi neke od njih.”, kazao je Jokić nakon meča, pokušavajući da skine teret odgovornosti sa svojih saigrača.

Kako kaže, kod njega je preovladala činjenica da je njegova ekipa “otišla dalje nego što je bilo ko mogao zamisliti”.

“Imali smo sjajnu priliku, čak i u šestom meču u Portlandu. Ovdje smo bili pred našom publikom, borili smo se… Ali, promašili smo mnogo slobodnih bacanja, dok su oni uhvatili previše ofanzivnih skokova. To je najjednostavnija analiza”, kazao je Jokić i nastavio:

“Kada smo počeli ovu sezonu, rekli smo: „Hajmo igrati Plej-Of!“ Onda smo krenuli baš dobro, bili prvi na Zapadu u početku i rekli: „Idemo napraviti nešto još veće, da imamo prednost domaćeg terena.“ Na kraju smo izbacili San Antonio u sedam mečeva, imali tešku seriju sa Portlandom. Ovo je napredak za nas, prvi put smo ovdje. Sljedeće godine ćemo vjerojatno biti još bolji”, objasnio je Jokić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here