Argentina podrhtava. Čitava planeta pomno prati dešavanja u Buenos Ajresu, gradu koji već noćima ne spava.

River Plata i Boka Junior večeras u 21 čas igraju revanš finala Kopa Libertadoresa, najvećeg južnoameričkog takmičenja.

Nakon ovog, istorijskog superklasika, Buenos Ajres više nikada neće biti isti.

Mediji u Južnoj Americi ovaj meč nazivaju utakmicom vijek. Brojni evropski predstavnici ovo finale nazivaju “najluđim u istoriji fudbala”.

Večeras gledamo meč koji će postaviti granicu između pobjednika i guditnika. Meč koji će jedne ovjenčati lovorikama, a druge velom tuge.

Jasno je da će i jedni i drugi ovoj utakmici pristupiti kao da sjutra ne postoji, jer ako tako ne urade, sjutra neće ni postojati.

Ultrasi Rivera, čuveni Borachos del tablon ili u prevodu Pijanice sa terase uzdaju se u dvostrukog strijelca sa Bombonjere Lukasa Prata, iskusnog napadača Ignjacija Skoka, novo argentinsko čudo igrača kojeg je veliki Real već kaparisao Ezekjela Palasiosa, Kolumbijca Rafaela Borea, Enca Pereza, Rodriga Moru, golmana Franka Armanija… I sigurni su da četvrti pehar južnomaričke verzije Lige šampiona (nakon 1986, 1996. i 2015. godine) stiže na Monumental.

“Igramo za vječnu slavu. Moramo biti pametni. Znamo šta nam ovaj meč donosi, a i šta odnosi. Siguran sam u moju ekipu, podarimo navijačima noć za sva vremena”, riječi su trenerske i igračke legende Rivera Marsela Galjarda.

A slike i snimci posljednjeg treninga Boke na Bombonjeri i načina na koji su navijači ispratili svoje idole obišle su panetu.

Gilljerma Barosa Skelota vjeruje u svoje momke da će kao gosti ostvariti istorijski uspjeh.

“Znamo koliko su opasni, ali imamo adute koji mogu da riješe meč. Želimo da se vratimo u našu kuću sa peharom”, poručio je Skeloto, koji najveće nade polaže u domaće snage Benedeta, Pavona i Abilju, te kolumbijski tandem Vilja-Barios, ali i u dokazane rezerviste Maura Zaratea i posebno Karlosa Teveza.

River Plata četvrti put. Ili Boka Juniors sedmi. U Buenos Ajresu večeras nakon posebnog superklasika na odavno rasprodatom Monumentalu, pred 70.000 crveno-bijelih navijača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here