“Navijači, saigrači, braćo”: Rođendansko pismo Đenara Gatuza

Đenaro Gatuzo

“Vaše poruke izazvale su moje emocije. Osvajaju me rođendanske čestitke vas navijača, koji ste bili tu kad sam bio igrač, a i sad ste tu kada sam došao za trenera.

Hvala porodici, mojim vječitim prijateljima i svima onima koji su me se sjetili. Hvala na predivnom videu koji su snimili moji saigrači.

Andriy Shevchenko? Imaš pravo, urlam kao ludak, ali znaš i sam…nisam normalan.
Paolo Maldini, ja ne mogu da budem miran ni kad spavam i ti to znaš.
Kaká, oćeš li da ostaneš zauvijek na odmoru? Daj, probudi se!
Onda… šta da kažem… Andrea Pirloooo, Massimo Ambrosini Ambrooo, ja ću se zabavljat’ kad vi dođete u ribarnicu, ne brinite.

Kakha Kaladze – Kala, stariji sam i od tebe, ali se sjećam perioda sa Malte kad si me masakrirao pred moj rođendan… Svaki dan si brojao koliko je ostalo do mog rođendana. Međutim, znaš da ti želim najbolje i da si moj brat kao i svi ostali.
Broccolo (Cristian Brocchi), i ti polako stariš eh, ali imamo sjajne uspomene.
Marcos šala…veliki Cafu. Veliki kapitenu, iako se ti često šališ, u pravu si da izgledam kao da imam 50 godina, primjetio sam to.

Zato vam hvala, momci na velikoj ljubavi. Želim vam sve najbolje.

Na kraju moram još reći. Pročitao sam Karlovo pismo. U onom našem A.C. Milanu nije postojala samo jedna duša tima, već puno više duša koje su uvijek bile spremne da probiju svoje limite i pomjere granice. Sa tobom smo izašli iz Istanbula i za tebe došli do Atine.

Ovo će za mene zauvijek ostati nezaboravan rođendan.

S ljubavlju, vaš Rino Gennaro Gattuso”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *